Verzwaringsdekens

Je komt ze vast ook wel eens tegen die reclames over verzwaringsdekens. Ik moest er weer aan denken toen ik iemand naast me hoorde zeggen dat ze beter sliep onder zo’n  verzwaarde deken. Nu is dat voor mij al een heel ding hoor, een deken, of in mijn geval een dekbed. Dan weer te koud, dan weer te warm, dan de knoopjes los die de inhoud op de plek moet houden, dan het hele dekbed naast het bed….enfin, het is een levendige boel in mijn bed zo af en toe.

En toch, ik heb het serieus overwogen. Ik bedoel dan de aanschaf van zo’n deken die alles, maar vooral mij, op de plek houdt. Lekker uitgerust wakker worden, heerlijk! Maar tja, ik zou mezelf niet zijn als ik niet meteen ook de bezwaren zou zien……want zo’n zware deken in de zomer? Is dat niet veel te veel van het goede? Je regelmatig omdraaien in je slaap is toch ook niet voor niks? Het gegeven dat ik nu wel zou moeten kunnen slapen, want immers deken aangeschaft die me dat toch heeft beloofd. Al die overpeinzingen, je zou er de slaap niet door kunnen vatten.

Het is geen pleidooi voor wel of niet een verzwaringsdeken. Lekker zelf weten! Trek je niks van mij aan alsjeblieft. Wat voor de één goed is, pakt voor de ander nou eenmaal minder goed uit. En toch moest  ik er een tijdje steeds aan denken. Verzwaring….bezwaard….zwaar….wel bewegen, meer op de plek houden…..teveel informatie…..is er voor alles een tijd, dus ook voor reclames over dekens die je neerdrukken?…..toeval?  Bleh!

Ineens voelde ik dat ik gewoon teveel informatie opneem. Alles is interessant of op zijn minst leuk om te weten. Maar waarom denk ik bij elk stukje info dat ik er wat mee moet? Waarom houden zaken me toch altijd zo bezig? Lekker belangrijk zul je denken. Ik realiseerde me dat al die info (inclusief verzinsels en aannames die ik daarbij graag maak) me echt enorm van mijn focus afhouden. Ik schiet er helemaal niks mee op. Nul, nada!

En ben ik daar zo uniek in? Nee, integendeel. De meeste mensen die mij bezoeken hebben er ook last van.  Too much info!

  • Wat verzwaard jouw gemoed?
  • Welk soort info weerhoudt jou van focus en aandacht?
  • In hoeverre belemmert het jou in je groei en ontwikkeling?

Kortom, hoe ziet  jouw “verzwaringsdeken” eruit? En waarom zou je hem niet lekker van je afgooien, het is voorjaar tenslotte!

kelly-sikkema